Τεχνολογία και υπηρεσίες Cloud. Με μια ματιά.

Εδώ και καιρό μας έχει απασχολήσει η Cloud τεχνολογία. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα ‘’σύννεφο’’, το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύουμε έγγραφα, εικόνες, και αρχεία που χρειαζόμαστε για να τα έχουμε όποια στιγμή θελήσουμε μαζί μας, αρκεί φυσικά να έχουμε την κατάλληλη εφαρμογή γι’ αυτό.

Για παράδειγμα έχουμε εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας το Skydrive, το οποίο είναι προϊόν της  Microsoft, και εμφανίζεται σαν μορφή φακέλου στην επιφάνειά μας. Μια προϋπόθεση για την συγκεκριμένη υπηρεσία, είναι να έχουμε λογαριασμό Hotmail ή Outlook. Εκεί με Drag & Drop τοποθετούμε τα αρχεία μας. Πως θα τα έχουμε μαζί μας; Απλό! Με την κατάλληλη εφαρμογή (Skydrive) σε Android ή iCloud για iOS συσκευή και σύνδεση στο ίντερνετ, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα που έχουμε αποθηκευμένα. Πρόσβαση δεν έχουμε μόνο από συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε και την ιστοσελίδα της υπηρεσίας και να κάνουμε είσοδο με τον λογαριασμό μας από PC ή Mac.

Αυτή ήταν μια γενική εικόνα της υπηρεσίας Cloud. Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί να γράψω το προηγούμενο κείμενο. Όχι δεν έκανα διαφήμιση την εταιρεία του Bill.  Πριν από περίπου 10 μήνες (ναι και το θυμάμαι καλα 🙂 ),  έψαχνα να βρω μια άλλη υπηρεσία Cloud, που ίσως να μου προσέφερε περισσότερες δυνατότητες. Η αναζήτηση μου εμφάνισε  το Cloud.com και με μεγαλύτερα γράμματα από κάτω έγραφε :  “A new Cloud is on the horizon “. Έψαχνα να κάνω εγγραφή σε αυτό αλλά το μόνο που μπορούσα ήταν να καταχωρήσω το email μου και να περιμένω να ειδοποιηθώ για να κάνω εγγραφή στην νέα αυτή υπηρεσία. Μάταια περίμενα, καθώς τόσο καιρό δεν έχω  καμιά σχετική ενημέρωση. Μάλιστα έχουν να ενημερώσουν το λογαριασμό τους στο twitter από τον Απρίλιο του 2012!

Είναι κρίμα πάντως να μείνει πίσω το συγκεκριμένο project,καθώς έχω βρει κάποιες φωτογραφίες σε ξένα φόρουμ που ομολογώ ότι είναι εντυπωσιακό ,αν λειτουργήσει φυσικά αυτό.  Ας ελπίσουμε ότι θα φανεί κάτι σύντομά στον..ορίζοντα!

Cloud

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s