Η Apple, φαίνεται να επαναπροσδιορίζει πάλι τον όρο Laptop.

Η Apple σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, μπορεί να κυκλοφορήσει ένα 12 ιντσών MacBook με μια all-new σχεδίαση και υψηλής ανάλυσης οθόνη Retina στα μέσα του 2014, σύμφωνα με τον αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo.

Συγκεκριμένα, το νέο MacBook αναμένεται να είναι ακόμα πιο λεπτό από το σημερινό MacBook Air, και μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του σε χαμηλότερη τιμή από ότι η σημερινή εκδοχή του, το Retina MacBook Pro, λόγω της βελτίωσης του συντελεστή απόδοσης. Ο  Kuo μας λέει ότι μπορεί το νέο μοντέλο να αντικαταστήσει την τρέχουσα σειρά MacBook Air, και από την περιγραφή του, το μοντέλο υποδηλώνει ότι θα αντικαταστήσει πράγματι την τρέχουσα ultra-slim γραμμή που έχει η  Apple για τα notebook.

Οι δηλώσεις του είναι οι εξής :

“Αναμένουμε ότι το άνευ προηγουμένου 12” μοντέλο θα διαθέτει  τη φορητότητα του 11″ MacBook , και την παραγωγικότητα του 13” . Η υψηλής ανάλυσης οθόνη θα προσφέρει επίσης την εξαιρετική οπτική εμπειρία του Retina MacBook Pro . Θα είναι πιθανότατα ελαφρύτερο και πιο λεπτό από το υπάρχον MacBook Air για να αναδειχθεί περαιτέρω η ευκολία της φορητότητας στην νέα εποχή του cloud computing . Πιστεύουμε ακόμα ότι θα έχει μια πολύ βελτιωμένη δομή clamshell , και ότι θα επαναπροσδιορίσει εκ νέου το μέλλον του laptop και πάλι, μετά το ορόσημο που λέγεται MacBook Air .”

Οι δηλώσεις του Kuo ταιριάζουν με μια έκθεση από το NPD DisplaySearch όπου αναλυτές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζουν ότι η Apple έχει σχεδιάσει και  ένα νέο 12 ιντσών MacBook Air που θα το βγάλει στην αγορά το επόμενο έτος . Αυτό το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει επίσης υψηλής ανάλυσης οθόνη στα  2304 x 1440. Είναι εντυπωσιακό!

Και οι δύο φήμες επίσης συμβαδίζουν με προηγούμενες εκθέσεις ότι η Apple έχει μεταβεί σε IGZO οθόνες για πολλά από τα μελλοντικά προϊόντα της , επιτρέποντας υψηλότερη ανάλυση με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας .

Ο Kuo λοιπόν είναι γενικά, αρκετά, ακριβής με τις προβλέψεις του τα τελευταία χρόνια. Άλλα τέτοια νέα που έχουμε από τον ίδιο, είναι ότι είχε πει για την εισαγωγή ενός “MacBook 3rd Line”  που έφθασε με τη μορφή των μοντέλων Retina MacBook Pro, όσο και για τη διακοπή των 17” MacBook Pro, πέρυσι .

Μένει λοιπόν απλά να επιβεβαιωθεί. Για να δούμε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s