Έχω φήμες για την Nokia. Tablet στον ορίζοντα;

Είναι γνωστά τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά που φέρνει η ενημέρωση Windows Phone 8 GDR3. Δύο από αυτά είναι ότι εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες των νέων quad-core επεξεργαστών ενώ παράλληλα υποστηρίζει υψηλής ανάλυσης οθόνες 1080p. Για παράδειγμα τα νέα Surface tablets της Microsoft αλλά και τα Lumia 1520 και Lumia 2520 εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Παρά τις φήμες που θέλουν την Microsoft να έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός Surface Mini, η Nokia λέγεται ότι και αυτή εργάζεται πάνω σε ένα νέο tablet με διαγώνιο οθόνης 8 ιντσών το οποίο έχει την κωδική ονομασία «The Illusionist». Ο @evleaks επιβεβαίωσε την κωδική ονομασία ενώ το site The Verge επιβεβαίωσε ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει με Windows RT 8.1 και Qualcomm επεξεργαστή, αν και δεν ξεκαθαρίστηκε ποιο συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι αυτό.

Λέγεται ότι η Nokia εργάζεται πάνω στην συσκευή αυτή την περίοδο για να την κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους, ωστόσο εκφράζονται επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο διάστημα που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, αφού υπάρχει πιθανότητα να καννιβαλίσει τις πωλήσεις του Microsoft Surface Mini, αν κυκλοφορήσουν παράλληλα ή κοντά. Αν πάντως σκεφτούμε, ότι όλα θα πάνε καλά και θα επικυρωθεί η πρόταση εξαγοράς της Nokia από την Microsoft, δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσουν και οι δύο συσκευές στην αγορά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s