Φτιάξε μόνος σου το κινητό σου. Ναι, μπορείς να το κάνεις.

Ο David Mellis από το MIT Media Lab, ένας από τους δημιουργούς της πλατφόρμας Arduino, δημοσίευσε τα blueprints ενός DIY Cellphone που μπορεί να κατασκευάσει κάποιος… μόνος του. Πρόκειται για μία συσκευή, που, αν έχει πολύ χρόνο και πολλή υπομονή, μπορεί να φτιάξει ο καθένας.

Χρησιμοποιώντας ως βάση του project του το Arduino GSM Shield, που επιτρέπει σε συσκευές με βάση την πλατφόρμα Arduino να έχουν πρόσβαση στο Internet μέσα από δίκτυα κινητής, ο Mellis έχει προσθέσει στο κινητό υποστήριξη για οθόνη, πλήκτρα, μικρόφωνοηχείο, αλλά και ένα πλήρες interface. Έτσι, προκύπτει ένα τηλέφωνο που μπορεί να εκτελέσει μία σειρά από βασικές λειτουργίες, όπως π.χ. να πραγματοποιεί και να λαμβάνει κλήσεις, να υποστηρίζει SMS, να αποθηκεύει ονόματα και αριθμούς, αλλά και να εμφανίζει την ώρα στην οθόνη του.

Ο David Mellis έχει ανεβάσει όλα τα σχέδια που είναι απαραίτητα για την κατασκευή και το customization της συσκευής στο GitHub, όπως επίσης και τα σχέδια του κυκλώματός του, τα οποία μπορεί κάποιος και να τα τυπώσει.

Όπως αναφέρει μάλιστα, πρόκειται για ένα “δύσκολο project αλλά με δυνατότητα να ολοκληρωθεί”, το οποίο θα κοστίσει σε όποιον επιθυμεί να το κατασκευάσει περί τα 200 δολάρια. Πρόκειται για ένα ποσό, που, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ασήμαντο, μπροστά στην ικανοποίηση που θα αισθανθεί κάποιος όταν καταφέρει τελικά να το ολοκληρώσει…

almostthere_verge_super_wide connect_verge_super_wide DIY-Cellphone-01 DIY-Cellphone-02-640x407

Διάβασε και εδώ περισσότερα!

The Verge, Digital Life .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s