Το πρώτο Apple Store στην Τουρκία, είναι γεγονός.

Όπως ήταν αναμενόμενο , το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης της Apple στην Τουρκία έχει ανοίξει σε ένα από τα πιο μοντέρνα Εμπορικά Κέντρα της Κωνσταντινούπολης , το Zorlu Center.

Ο σχεδιασμός του Apple Store στο μπροστινό μέρος είναι  ίδιος  με εκείνο στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στην Νέα Υόρκη.

Η στέγη αποτελείται από μονολιθικό γυαλί σε σχήμα κύβου με το λογότυπο της Apple στην κορυφή. Υπάρχει επίσης μια διακοσμητική πισίνα  νερού μεταξύ του γυαλιού και της επιφάνειας , όπως μπορείτε να δείτε από τις παρακάτω εικόνες . Και κάτω από αυτό το πανέμορφο κτήριο είναι ένα διώροφο συγκρότημα .

Σύμφωνα με το ifoapplestore , στα εγκαίνια βρέθηκαν  περίπου 450 άτομα μαζί με πάρα πολλούς υπαλλήλους της Αμερικάνικης εταιρείας. Ο Gary Allen της ifoapplestore που παρακολούθησε τα εγκαίνια στην Κωνσταντινούπολη επισημαίνει κάτι πολύ ενδιαφέρον για το ανώτερο δάπεδο, το οποίο πρόκειται για ένα θαύμα της μηχανικής :

Το πάτωμα στο ανώτερο επίπεδο αναπηδά αισθητά με το βάρος των ανθρώπων που κινούνται στο κατάστημα . Η αναπήδηση αυτή ήταν ιδιαίτερα εμφανής όταν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα χόρευαν σε μια γραμμή , στην υποδοχή των πρώτων επισκεπτών . Αλλά και όποιος στέκεται ακόμα στη μέση του χώρου στο ανώτερο επίπεδο θα μπορούσε να αισθανθεί την κίνηση κατά τη διάρκεια  ήρεμων περιόδων.

Οι γείτονες να θυμίσουμε ότι έχουν επενδύσει $400 εκ. στη εκπαίδευση για την αγορά iPad και Mac συσκευών, και έχουν αποσπάσει την υπόσχεση του Tim Cook για την Siri να ομιλεί Τούρκικα. Βήματα μπροστά λοιπόν. Εμείς;

Παρακάτω θα βρεις εικόνες και βίντεο από τα εγκαίνια του Apple Store στην Κωνσταντινούπολη.

applestoreistanbul applestoreistanbul-1 applestoreistanbul-2 applestoreistanbul-5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s