Steve Jobs. 3 χρόνια από τον θάνατό του.

“Team,
I have some very sad news to share with all of you. Steve passed away earlier today.”

Έτσι ξεκινούσε το email που έστειλε ο Tim Cook στους υπαλλήλους της Apple το πρωί της 5ης Οκτωβρίου 2011. Κανείς δεν το περίμενε. Μία μέρα νωρίτερα είχε παρουσιαστεί και το iPhone 4S, μία συσκευή που ο κόσμος συνέδεσε με τον ηγέτη της Apple και το εξαφάνισε σε λίγα 24ωρα, δείχνοντας έτσι την αγάπη του προς το πρόσωπό του αλλά και την ίδια την εταιρεία.

10666198_369562286545680_499253512_n

 

Για εμένα ο Steve, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εμπνευστές του αιώνα μας. Έβλεπε τα πράγματα διαφορετικά. Θα μπορούσε να με καλύψει και η δήλωση του Προέδρου της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα : “Ο Στηβ ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Αμερικανούς οραματιστές , αρκετά θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος ώστε να το κάνει“, αλλά για τον καθένα μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό. Κρατάω το οραματιστής , το “τρελός για να αλλάξει τον κόσμο” και το “κανένας σεβασμός για το status quo (κατεστημένο)”  που είχε πει κάποτε ο ίδιος σε μια διαφήμιση της Apple το 1997. Αυτά φτάνουν για να σε κάνουν να δεις τον κόσμο διαφορετικά. Όπως τον είδε και εκείνος και άλλαξε τον κόσμο που ζούμε, την επικοινωνία μας, την καθημερινότητά μας. Πρέπει να παραδεχτείς ότι ήταν η Apple του Jobs αυτή που έφερε όλη αυτή την επανάσταση στην τεχνολογία.

Αλλά ας μείνουμε στο πρόσωπο Στηβεν Πωλ Τζομπς. Σκληρός κάποιες φορές με τους υπαλλήλους του, μανιακός με την λεπτομέρεια και από την άλλη κάποιος που είχε τον σεβασμό όλων. Δύσκολο να το καταφέρεις, αλλά έτσι ξεχωρίζεις τον ηγέτη. Και αν δεν έχουν γραφτεί πράγματα γι’αυτόν κατά καιρούς. Μέχρι και κλέφτη τον έχουν αποκαλέσει. Προσωπική άποψη και πάλι, αυτά είναι γελοιότητες και γραμμένα από ανθρώπους με περιορισμένη αντίληψη. Απλά για λίγο δημοσιότητα και πάλι πίσω εκεί που ανήκουν.

Η συνέχεια εδώ..

Leave a comment